Anunturi-apicole

Intrebari <---> Raspunsuri apicultura 2011

Aici puteti pune intrebarile dumneavoastra sub forma de comment, toate linkurile de spam se vor sterge. Aveti o intrebare legata de apicultura, o nelamurie, un filmulet interesant, aici este locul ideal. Va vom raspunde la intrebarile dumneavoastra in cel mai scurt timp cu putinta. Daca doriti sa scriem un articol despre un anumit subiect nu ezitati sa ne scrieti aici. Va asteptam!

7 comentarii:

 1. buna ziua sunt din RM.

  am 3 stupuri , 2 are cite 5 rame de albina iar unul 7 rame. intrebarea mea consta in aceea daca o sa am grija de ele cum trebuie la cite rame de albine pot ajunge in toamna ??

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Corect ar fi "am trei stupi". Un stup, doi stupi...
   Poti sa ne spui cati stupi ai acum?
   Posibil ca ai fi reusit sa faci 10 in anul respectiv, daca ai fi dorit sa-i inmultesti si aveai timp sa-i roiesti in mod intensiv.
   Bafta si miere multa!

   Ștergere
 2. Daca o sa ai grija de ei sa nu roiasca pot sa-ti ajunga undeva la 20 de rame de albine asta in functie de culesurile care le ai in zona si capacitatea lazilor. Pentru a avea cat mai multe rame cu albina trebuie sa ai grija in luna mai sa nu-ti roiasca sa le rupi eventualele botci si sa le duci la culesuri sa nu intre in febra roitului.

  RăspundețiȘtergere
 3. locuiesc linga padure de salcim, locuiesc chiar la hotar cu prut, si peste PRUT in Romania sunt foarte multe terenuri de rapita care intra in raza de 3 km. Tin sa mentionez ca la mine stupurile sunt pe orizontala si nu sunt transportabile sunt foarte mari. La toamna voi achizitiona si stupi pe verticala sa vad si eu cu ce se maninca. Multumesc foarte mult de sfat, am dat comanda de matci, dupa culesul de salcim voi schimba matcile.
  mai astept postari pe acest blog, sunt foarte binevenite.

  RăspundețiȘtergere
 4. buna ziua ,sunt din jud. tlcea, si sunt la inceput.as dori sa a mi spuneti cum se anlocueste un stup de albine?

  RăspundețiȘtergere
 5. Buna ziua, ma gandesc ca va referiti la schimbarea lazii. Inlocuirea lazii de albine se face relativ usor. Se alege o zi frumoasa si intervalul de timp 11-17 se incepe operatiunea. E bine ca operatiunea sa se faca cand majoritatea albinelor culegatoare sunt la lucru in camp. Se ia lada cea noua si se pune in locul celei vechi pe care vrem sa o schimbam. Cea veche o punem in spatele celei noi si transvazam ramele, adica le mutam in lada noua. Mare atentie ca matca sa fie pe ramele ce le-am mutat in stupul nou sa nu cumva sa fie pe peretele lazii vechi. Dupa ce ne-am asigurat ca matca e pe o rama in stupul cel nou albinele ramase pe peretele stupului vechi le scuturam in fata lazii noi pe pamant urmand ca ele sa se intre in lada noua. Cam asta ar fi operatiunea de transvazare a familiei de albine intr-o lada noua. Spor la operatiune si asteptam noi intrebari si nelamuriri.

  RăspundețiȘtergere
 6. va rog ajutatima si pe mine . miam luat un roi si a inceput sa bage miere pe mai multe petice din stup dar matca se oua anapoda si nu observ ouale vad doar celule capacite!!!!! are ceva daca matca nu se oua uniform si numai pe o rama pana o termina? la mine s-a ouat pe un spfert dintr-o rama si pe un sfert din alta rama lasatimi mesaj la idul adriandragu sau pe e-mail adriandragu@yahoo.com multumesc anticipat

  RăspundețiȘtergere